Γενικά

Published on 19 Σεπτεμβρίου, 2014 | by dogsworld

27 Αξιοπερίεργα για τους σκύλους! μέρος 1

#1: Τα σκυλιά είναι σε θέση να κατανοήσουν μέχρι και 250 λέξεις και χειρονομίες, μπορούν να μετρήσουν μέχρι το πέντε και να εκτελέσουν απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς. Ο μέσος σκύλος πιστεύεται ότι είναι τόσο έξυπνος όσο ένα δίχρονο παιδί.

#2: Μερικά αδέσποτα σκυλιά της Ρωσίας έχουν βρει τρόπο να χρησιμοποιούν το μετρό, προκειμένου να ταξιδέψουν σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

#3: Στα σκυλιά δεν αρέσει να τα αγκαλιάζουν όπως αρέσει στους ανθρώπους και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Τα σκυλιά ερμηνεύουν ένα άκρο πάνω σε ένα άλλο ζώο ως σημάδι κυριαρχίας.

#4: Δύο αδέσποτα σκυλιά στο Αφγανιστάν έσωσαν 50 Αμερικανούς στρατιώτες. Μια ομάδα στο Facebook συγκέντρωσε 21.000 δολάρια για να τα φέρει στις ΗΠΑ και να επανενωθούν με τους στρατιώτες.

#5: Το τραγούδι των Beatles “A day in the Life” έχει ένα επιπλέον υψίσυχνο σφύριγμα, που μπορούν να ακούσουν μόνο οι σκύλοι. Ηχογραφήθηκε από τον Paul McCartney για το τσοπανόσκυλο του.

#6: Ο σκύλος της παρακάτω φωτογραφίας, ονόματι Nesbit, μάζεψε πάνω από ένα εκατομμύριο αεροπορικά μίλια της Delta Airlines στη ζωή του και είχε τη δική του κάρτα τακτικών επιβατών.

#7: Ένα από τα σκυλιά μάχης του Michael Vick (διάσημου Αμερικανού παίκτη football) , έγινε σκύλος παρηγορία παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που πέθαιναν.

#8: Τα σκυλιά-οδηγοί εκπαιδεύονται να γνωρίζουν πότε εκτελούν καθήκον. Όταν φορούν το λουρί τους ξέρουν ότι είναι ώρα εργασίας. Όταν το βγάλουν γίνονται αμέσως πιο παιχνιδιάρικα και ενεργητικά.

#9: O Tiger Woods τραύλιζε όταν ήταν μικρός και γι’ αυτό συνήθιζε να μιλάει στον σκύλο του μέχρι να κοιμηθεί σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από αυτό.

 

Πηγές:

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/5994583/Dogs-as-intelligent-as-two-year-old-children.html
http://gimundo.com/news/article/soldier-reunited-with-the-dog-who-saved-his-life/
http://www.daisy.org/stories/tribute-nesbit
http://woof.doggyloot.com/please-dont-pet-service-dogs/
http://www.disabled-world.com/artman/publish/speech-famous.shtml

Μοιραστείτε τη γνώση:


About the AuthorBack to Top ↑